Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
hansje klein - 23-03-2017 09:04:42
Geldzaken & Recht

Consumentenbelangen erg versnippert vertegenwoordigd

@ alle deelnemers ...

bedankt voor de deelname op deze topic. af en toe moet het kunnen een iets afwijkende vraag te stellen waarop niet een link of een zomaar een one-liner geplaats kan worden.

ik moet ook, als bijvangst, vaststellen, dat dit forum véél actiever reageerd het forum van de collega's van radar. de community van de consumentenbond discussieert, qua intensiteit, ergens hier tussenin. wat daar nogal opvallend is, is dat er erg vaak vragen gesteld worden, dus topics geopend worden, vanuit de medewerkers van de bond zèlf ...  en die vaak mager tot onbeantwoord blijven.

over het voorgestelde model van donaties per test of artikel (door een redactie gerechercheerd) kan ik nog berichten, dat de stiftung warentest na een flauwe periode nu een model handhaaft, waarbij iedere consument, zonder lidmaatschap, tegen betaling een artikel of test digitaal kan ophalen. de kosten voor bij voorbeeld een huishoudelijk apparaat zijn vanaf € 0,75 tot  € 5,00. hiermee koopt de consument alleen tests die hij/zij op dat moment nodig heeft. alle tests worden overigens voortdurend geactualiseerd. tot 2018 wordt deze organisatie door de staat meegefinancieerd, waarbij de onafhankelijkheid gewaarbord wordt. met deze methode werd in 2016 zèlfs winst gemaakt ... het opvallend hoge eigenkapitaal in 2017 is € 180.000.000,- en daarmee is de onafhankelijkheid bij beslissingen in ieder geval zekergesteld. ook de stiftung warentest publiceerd overigens geheel reclamevrij ...