Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 19-04-2017 18:22:30
Geldzaken & Recht

Woningstichting veranderd erfscheiding

ik ga geen kadaster op mijn kosten doen. zij wilden het weten waar de erfgrens lag. en proberen zo grond van ons in te pikken.

u heeft, als eigenaar van de woning, een duidelijk belang bij het correct vaststellen/vastleggen van de kadastrale grens.
bij problemen hierover met de buren kunt u dat maar beter zeer snel regelen door de kadastralegrens wel te laten vaststellen door het kadaster. de kosten zij dan uiteraard voor u maar dan heeft en houdt u waar u recht op hebt en is een meningsverschil daarover niet meer mogelijk. 
de huurder van de woning naast u heeft hier helemaal geen belang bij en doet dus maar wat en mogelijk aan landjepik.
de woningstichting, blijkbaar de eigenaar van de naastgelegen woning, komt waarschijnlijk met tekeningen die tijdens de bouwfase zijn gemaakt en geen enkele rechtsgeldigheid hebben. de woningstichting levert dus alleen maar een grensaanwijzing bij  benadering en dat is dus hetzelfde als 'natte vingerwerk' of úit den duim gezogen'' en daar heeft u niets aan.
laat dit niet op z'n beloop, wees in dit soort situaties niet te 'knieperig'** en laat zonder twijfel duidelijkheid scheppen in deze situatie.
lees er ook uw koopakte eens goed op na of er geen 'recht van overpad' rust op dit gezamelijke tussenpad en als dat er wel is dan mag er helemaal geen erfafscheiding worden geplaatst.

** u kunt ook nog naar een televisierechter gaan, dan worden de kosten 'deels' voor u betaald.