Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ru
ruuker - 29-04-2017 18:18:12
Voeding & Gezondheid

Diepvriesmaaltijden opwarmen

Joris w geeft als enige het meest juiste antwoord lieve mensen. als de maaltijden op elkaar staan (met of zonder etagere) zullen de magnetronstralen niet goed in de onderste maaltijd doordringen. de onderste zal niet zo goed verwarmd worden als de bovenste (of zelfs bijna 'koud' blijven). het beste is om halverwege de bovenste en onderste met elkaar om te wisselen.
daarnaast is de kooktijd voor twee maaltijden langer dan voor één. maar niet simpel 'dubbel'. was het maar zo eenvoudig ! 
inderdaad een beetje 'uitproberen' om tot het gewenste resultaat te komen. haastige lezers kunnen hier ophouden.

voor diegenen die willen weten wát nou precies van invloed is op die kooktijd geef ik hierna wat feiten die de kooktijd nogal beïnvloeden.
vanzelfsprekend de hoeveelheid (5 aardappelen duurt langer dan 1 aardappel). de massa (vergelijk bevroren kip met bevroren brood).
de samenstelling van het voedsel !   dat heeft grote invloed op de verwarming; suiker, maar vooral vet,  worden razendsnel warm.
is het voedsel waterig of juist niet? luchtig of juist niet? (stop maar eens pofmais in een plastic bakje in de magnetron, de korrels worden zó snel zó heet dat ze vaak een smeltplek in het plastic achterlaten).
verwarmen in glas of glazen schaal duurt langer dan verwarmen in plastic bakje. 
het wattage van de magnetron? 600 of 1100 w. bijvoorbeeld.
ook; de constructie van de magnetron (één 'stralenkanon' of meerderen? roterend kanon?). en zelfs:  hoe groot is de binnenruimte in het apparaat?  

belangrijk :  gebruik geen melamine (mepal) in de magnetron.  (ik kon het ook niet geloven en heb het uitgeprobeerd. inderdaad... niet doen)

ooo000ooo