Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
halex - 04-05-2017 17:46:28
Voeding & Gezondheid

Wat is de beste manier op te stoppen met roken?

Zelf ben ik 14 jaar geleden gestopt. lang zitten dubben, kauwgom en pleisters gekocht. uiteindelijk een datum in mijn agenda gezet om over een week te stoppen. en toen dacht ik: als 't volgende week moet, kan 't net zo goed nu. anders ga ik er alleen maar meer tegen op zien. nog snel drie shagjes gedraaid en gerookt en toen de pakjes die ik in huis had onder de kraan gehouden. alle asbakken met een hamer stukgeslagen en met de aanstekers weggegooid in de vuilnisbak. eén stukje kauwgom geprobeerd, maar daar werd ik misselijk van. de eerste twee dagen waren best lastig, de derde dag was ik vergeten dat ik eerder rookte.
de tip van ficus hielp mij ook: beloon jezelf. ik had uitgerekend wat ik maandelijks uitgaf aan roken. zodra ik m'n geld kreeg, heb ik dat bedrag direct besteed aan boeken. dus aan 't begin van de maand beloonde ik mezelf met twee nieuwe boeken. niet alleen had ik mijn beloning, maar mijn rookgeld was ook op. dus als ik al wilde gaan roken, kon dat pas de volgende maand. het is jezelf voor de gek houden, feitelijk gezien, maar mijn denkraam trapte er wel in.

hoe u 't ook probeert: succes, geef niet op en geniet van al die momenten dat u ergens komt en niet direct eerst moet kijken waar u straks kan gaan staan stinken.