Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 12-05-2017 12:07:25
Geldzaken & Recht

Verhuurder wilt dat huis na 50 jaar na verhuizing van binnen allemaal wit i

Hoi a.dejongvanlier,
huren van een woning brengt enkele verplichtingen met zich mee. de verhuurder is verplicht de buitenkant goed te onderhouden, de huurder is verplicht de binnenkant op orde te houden. als er in die 47 jaar niets of weinig aan de binnenkant is gedaan, dan is de huurder hier zelf verantwoordelijk voor, dus uw moeder. het echt in detail bekijken wat redelijk is en wat niet is ook afhankelijk van de woningbouwcorporatie. er zijn verhuurders die eisen dat spijker en schroefgaatjes allemaal worden gedicht voor het verlaten van de woning en er zijn wbc's die dat niet eisen. zeker is dat in de voormalige woning van uw moeder de plafonds weer wit moeten worden, dat is namelijk in overeenstemming met het feit dat de woning zo achtergelaten dient te worden als hij is gekregen. de wanden mogen leefsporen hebben, maar inderdaad zoals anderen hier op het forum ook melden, het moet wel redelijk zijn, in feite dus acceptabel voor de nieuwe bewoner.

zelf sausen is wel goedkoper dan laten doen door de wbc! want u kan er een saus op smeren die afkomstig is van een budgetmerk en met enkele familieleden samen is het snel klaar - en dan zonder uurloon.
succes,
erky