Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 16-05-2017 08:37:09
Voeding & Gezondheid

Druiven

Hallo sonja6 , 

het nut van fruit wassen .


fruit wassen is belangrijk, maar de gifstoffen verwijder je er vaak niet echt mee. doordat telers ook het land bespuiten met gifstoffen komen deze in de wortels en binnen in de producten. helemaal voorkomen dat je fruit gifstoffen bevat is dus niet mogelijk. wel is het wassen van fruit belangrijk, je weet immers niet hoeveel mensen die lekkere appel al wel niet in hun handen hebben gehad.


verder vond ik nog een paar tips om fruit goed schoon te maken.



met azijn: meng water met witte gedistilleerde azijn in een verhouden van 1:3. schud goed en bespuit je fruit hiermee. laat het ongeveer 2 minuten staan en spoel goed af onder de koude kraan.
met zuiveringszout: bestrooi het fruit ruim met zuiveringszout en laat dit 2 minuten trekken. bij fruit met een harde buitenkant moet je nog even goed scrubben en daarna spoel je het stuk fruit af onder koud water totdat alle zuiveringszout eraf is. bij fruit met een zachte buitenkant scrub je zachtjes en spoel je ook weer af.

altijd je groente en fruit goed wassen dus en de voorkeur geven aan in nederland geteelde producten. dat is het enige wat wij als consument zelf kunnen doen .

 niet onderdompelen in water .
je moet groenten en fruit niet onderdompelen in water maar écht schoonspoelen. stel je voor dat je een tros druiven in een bakje water legt en slechts op één van hen bacteriën zitten, dan is het water de perfecte manier om zich te verspreiden.