Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 18-05-2017 12:51:00
Geldzaken & Recht

Mogen de schoonmaakkosten achteraf verhoogd worden?

Ik heb het volgende gevonden. als de schoonmaakkosten een uitbreiding zijn van wat van te voren was afgesproken, dan  mogen die niet in rekening worden gebracht. als ik het goed begrijp zijn de afgesproken kosten veel hoger dan van te voren ingeschat, maar er is niet meer gedaan dan het van te voren afgesproken schoonmaakwerk? dan vrees ik dat ze de kosten wel mogen doorberekenen mits goed beargumenteerd, al vind ik meer dan een verdubbeling van het van te voren aangegeven bedrag wel heel fors.
(sorry als u te veel hoop heeft geput uit mijn eerste antwoord)

bron klik http://www.advocatengoossens.nl/huurrecht/huur_huurprijzen.htm" target="_blank">hier.

de verhuurder is niet bevoegd eenzijdig de door hem verleende service uit te breiden en daarvoor kosten in rekening te brengen. daarvoor is overeenstemming met de huurder nodig. wanneer partijen een uitbreiding van de service zijn overeengekomen, mag de verhuurder daarvoor natuurlijk wel een extra vergoeding verlangen. dit mag hij evenwel pas met ingang van de dag, volgende op de betalingstermijn, waarin het laatste servicekostenoverzicht, bedoeld in http://www.advocatengoossens.nl/wetten/wetbw745a.htm#7.259" target="_blank">art. 259 bw, aan de huurder is verstrekt, met dien verstande dat elk overzicht slechts eenmaal tot een verhoging mag leiden (http://www.advocatengoossens.nl/wetten/wetbw745a.htm#7.261" target="_blank">art. 7:261 lid 1 bw jo. http://www.advocatengoossens.nl/wetten/wetuhwa.htm#19" target="_blank">art. 19 uhw)