Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

qp
qpc - 24-05-2017 12:27:25
Computers & Telefonie

Harde schijf vervangen van een wd elements 500 gb

 mathijs_b,

sorry hoor, maar het antwoord dat jij geeft is niet alleen falikant verkeerd, maar zorgt er ook voor dat 'als' er nog iets te recoveren zou zijn, dat door wat jij schrijft er voor zorgt dat die kans is verkeken.
feit 1 : het geheugen in een harde schijf houdt geen data vast, dat is namelijk cachememory en heeft als enig doel om data te bufferen als de schijf druk bezig is, zodat de rest van de computer niet hoeft te wachten totdat de schijf klaar is met schrijven.
feit 2 : als je zelf een harde schijf openmaakt, is a) de schijf meteen helemaal naar zijn malle moer, want het is gewoon niet mogelijk om thuis in een stofdichte ruimte te werken, b) is het niet mogelijk om de platters er zonder speciaal gereedschap uit te halen, laat staan deze in een andere schijfbehuizing te plaatsen.

de ts schrijft dat de schijf 0 bytes aangeeft. ergo, de schijf wordt als zodanig nog wel herkend door de computer, dus zijn de aansluitingen intact. daarnaast schrijft de ts dat het lampje van de harde schijf blijft branden en de schijf een tikkend geluid geeft. deze feiten bij elkaar opgeteld zegt mij dat het niet aan de behuizing ligt, maar dat de schijf zelf kapot is en daarom blijft 'hangen'. 
recoverysoftware zal dan ook niet helpen en de enige oplossing is de schijf aan te bieden bij een gespecialiseerd bedrijf voor data recovery en ja, dat is duur!
het enige wat je zelf nog zou kunnen proberen en wat helemaal niet zo moeilijk is, is de schijf uit zijn behuizing te verwijderen (dus de externe behuizing) en de losse schijf als 2e schijf in/aan de pc te hangen.