Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 08-06-2017 11:58:59
Voeding & Gezondheid

Waarom zit er jodium in bijna al ons brood? ik kan nu bijna geen brood meer nemen, terwijl ik het nodig heb.

Als er geen directe klachten zijn met de schilklier dan is de maximale inname van jodium (bijna) onbeperkt of men moet een ziekelijke vorm van vreetlust hebben.
het is verstandiger, gezonder en goedkoper om brood te eten, al dan niet met een jodium toevoeging, dan om een vetkledder uit de snackbar als vervanger te kiezen.
jodium gebruik is ook heel erg raadzaam omdat er, bij voldoende aanwezigheid van jodium in het lichaam, minder kans is op besmetting bij een kernramp en om daaraan dan te zullen overlijden.

de kans op een kernramp is redelijk aanwezig, zeker met de onbetrouwbare kerncentrales net over de grens met onze zuider- en oosterburen.