Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Bitterbleu
Bitterbleu - 09-06-2017 16:09:52
Geldzaken & Recht

Buren hebben zonder toestemming gezamenlijke heg weggehaald.

Goedemiddag, maandagavond aangebeld bij de buurman die niet open deed. vervolgens een kort briefje gemaakt met de feiten en dat we daarover graag in overleg wilden en door de bus gedaan. nog geen 5 minuten later belde hij aan, witheet en met een ontzettende grote mond. waar we het lef vandaan haalde enz. enz. vervolgens kwam hij met een kulverhaal dat de heg van hem was omdat de wortels bij hem in de tuin groeiden en dat hij de gemeente had gebeld wat precies de erfafscheiding is.

nou ja, we hebben de buurman naar binnen gevraagd en daar werd het knetterende ruzie. ik hoorde namelijk ook van andere buren dat het klusbedrijf van de buurman op onze grond aan het werk was geweest ook zonder onze toestemming dus. dat laatste vond de buurman niet zijn verantwoording omdat hij niet aanwezig was. we hebben hem dat ook goed in zijn oren geknoopt dat we dat niet nog een moesten merken. en nee, we zijn geen aso's maar hij was niet voor rede vatbaar. toen krabbelde hij terug en bood zijn excuses aan dat hij niet goed gecommuniceerd had. ook had hij plannen om de gezamenlijke schutting in de achtertuin te vervangen. we hebben aangegeven dat we hier geen toestemming voor geven.

daarin krabbelde hij ook terug en gaf aan dat hij zijn schutting dan maar tegen die van ons aan ging zetten. we zijn daarna redelijk uit elkaar gegaan. wel met de kanttekening dat als hij toch zaken achter onze rug doet mbt de gemeenschappelijke erfafscheidingen dat we naar de rechter stappen. vervolgens is de makelaar geweest. die heeft aangegeven dat we ons verder niet druk moeten maken over het hek in de voortuin. dat dit geen invloed zal hebben op de verkoop omdat het hek netjes staat. als we er hadden blijven wonen dan hadden we absoluut actie kunnen ondernemen en hadden we volledig in ons recht gestaan maar we gaan toch weg. maar eerlijk is eerlijk, het blijft zuur dat we hier op de valreep mee te maken krijgen na 19 jaar woonplezier. nogmaals dank voor het meedenken en wij hebben hier helaas weer veel van geleerd.