Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronald3 - 21-06-2017 13:02:57
Huishouden & Energie

Betaal je meer met de slimme meter

Als consument heb je echt geen 'slimme' meter nodig om te besparen. ook met een slimme meter moet je zelf je verbruik in de gaten houden. dat kan – voor elektra – ook met de ouderwetse meter, of met een verbruiksmeter, die je tussen je apparaat en het wandcontact plaatst. ik noteer elk einde van de maand de meterstanden en zet dat in een spreadsheet. handig! een 'slimme' meter heb ik dus afgewezen.
     zelf heb het duidelijkst profijt gehad van een programmeerbare thermostaat, die via wifi grafieken kan laten zien. daardoor kon ik beter inschatten hoe laat ik 's avonds de thermostaat lager kon zetten zonder noemenswaardig comfortverlies. aanrader! bovendien weet ik zo dat de verwarming elke avond op tijd neergedraaid wordt... dat werkt!