Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alfatrion
alfatrion - 11-07-2017 18:10:46
Elektronica & TV

Tegoedbon bij defecte aankoop?

Nee, hun stelling klopt niet! het consumentenrecht is van toepassing als de verkoper handeld in de uitoevening van een beroep of bedrijf (professionele verkoper) en de koper niet handeld in de uitoevening van een beroep of bedrijf (consument). de kringloopwinkel verkoopt veel meer goederen dan een consument zo doen en doet dit om daar een boteram mee te verdienen. het conformiteitsbeginsel is daarom van dwingend recht zodat de kringloopwinkel daar niet van kan afwijken.

zelfs als hier sprake zou zijn van c2c, dan nog geld dat er geen producten mogen worden verkocht als zijnde werkend, terwijl deze defect zijn. ook in die situatie zou u recht hebben op uw geld terug.