Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 12-07-2017 15:52:29
Elektronica & TV

Tegoedbon bij defecte aankoop?

Hoi ninc,

je hebt hier een lastige vraag. per kringloop winkel zijn dingen iets anders geregeld. een briefje ergens ophangen met 'voorwaarden' wil niet zeggen dat die voorwaarden ook echt geldig zijn. je moet er vooraf kennis van hebben kunnen nemen en (heel belangrijk) de voorwaarden zijn automatisch niet geldig als ze in strijd zijn met de wet, wetboek 7 afdeling consumentenrecht.

als er een sticker op de telefoon heeft gezeten met ok of is goed, dan mag je ervan uitgaan dat dit klopt. als de kringloop dingen geprijst heeft zoals in een winkel is de werkzaamheid van de wet ook sterker, mocht een kringloop zich willen onttrekken aan de wet. een gewone winkel is bij koop namelijk verplicht te repareren of te vervangen door nieuw. jij kan dan aansturen op ontbinding van de koop, dus geld terug. kringloopwinkels kunnen niet vervangen, hoogstens repareren. de onderzoeksplicht die jij in deze winkel had kunnen uitoefenen, namelijk ter plekke testen, was er niet. dus mijn gevoel zegt dat jij het sterktst in je schoenen staat en je geld terug had moeten krijgen. op een rommelmarkt is het anders, daar is geen consumentenrecht ... dit is geen rommelmarkt.

succes!
erky