Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sn
snitzel - 12-08-2017 11:33:30
Voeding & Gezondheid

Wat kan je doen tegen kramp in de benen,vooral s'nachts.

Ik lees hier diverse malen dat een stukje (sunlight) zeep in bed leggen helpt.....

dat helpt alleen als het een doorbloedingsprobleem betreft en ligt niet aan het stukje zeep in bed neerleggen. het kan net zo goed een baksteen zijn..
waar het om gaat is dat het voeteinde een stukje omhoog moet liggen zodat de doorbloeding niet stagneert in de onderbenen.

dus u kunt altijd proberen om het voeteinde iets omhoog te brengen. bij de meeste moderne bedden is dat eenvoudig electrisch in te stellen. en anders iets onder het matras leggen om het zelfde resultaat te bereiken. dit kan met een stuk zeep waarvan het merk echt niet uitmaakt, een baksteen, een boek, een plank...kies maar.

helpt dat niet, dan kunt u natuurlijk altijd naar de huisarts om een bloedonderzoek te krijgen om tekorten ( zoals magnesium) uit te sluiten. of een andere oorzaak uit te sluiten.