Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 13-08-2017 09:21:19
Geldzaken & Recht

Gemeente wordt baas over boom in mijn voortuin

Vroeger waren burgers eerder 'een beetje stout' (ongehoorzaam) en hadden lak aan te sterk beperkende regeltjes ...

misschien informeert u zich (anoniem) over de gevolgen, dus de eventuele boete, die wel zal meevallen en neemt u die boete als een verlies. ik zou niet al te veel met vergunningen aanvragen starten, maar achteraf melden dat de boom ziek was, door de bliksem was getroffen (het tegendeel is ook niet aan te tonen) en/of een veiligheidsgevaar voor de omgeving werd. van beperkingen heeft u bovendien niets geweten en u gaat in ieder geval een nieuw boompje planten. ambtenaren (bomentellers) kunnen daarna op hun poot spelen, maar uiteindelijk hebben die ook niet veel zin in 'gedoe'.

u kunt zich ook nog informeren over berkenziektes ... die een berk (gratis) kunnen doden ...!

m.a.w. geen slapende honden wakker maken en gewoon doen wat uzelf wilde doen. kappen! wanneer grote bomen zó belangrijk zijn zullen er meer publiekelijke plekken moeten worden aangewezen en de burger niet 'onteigend' worden en rechtenloos met een reuzen boom in zijn/haar/het voortuintje opgezadeld moeten kunnen worden. tenslotte is een berk een economisch vrij waardeloze en algemene boom soort, die gemakkelijk te herplanten is (op gemeentegrond).