Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
manwijf - 14-08-2017 12:53:59
Geldzaken & Recht

Gemeente wordt baas over boom in mijn voortuin

Kappen van een boom kan ook bij ons al jaren niet zonder toestemming. niet dat iemand zich daar aan houdt overigens. het is altijd spijtig als een prachtig exemplaar zomaar wordt omgehaald, maar dat komt in de praktijk gelukkig ook zelden voor. in dit geval had ik 'm allang al weggehaald. desnoods in fases, zodat het niet zo wordt opgemerkt.
als de gemeente het aangezicht van de openbare ruimte zo belangrijk vindt, dan hadden ze natuurlijk zelf ook kunnen zorgen voor een groen straataanzicht. lekker goedkoop om het over te laten aan individuele burgers, dat wel. ik zou me niet te druk maken en t.z.t de boom, als ie toch kaal is in de winter, elimineren. laat maar komen die boete.

indien nodig, kun je later altijd nog bij de gemeente opvragen welke bomen er allemaal (in de hele gemeente wel te verstaan) aangemerkt zijn als gezichtsbepalend. in het kader van openbaarheid van bestuur behoren zij dat kenbaar te maken. als je wilt kun je zo ook anderen mobiliseren.