Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hi
hipppo - 14-08-2017 18:15:29
Geldzaken & Recht

Gemeente wordt baas over boom in mijn voortuin

Enerzijds kan ik me voorstellen dat u niet vrolijk wordt van het feit dat de gemeente het voor het zeggen heeft m.b.t. het al dan niet kappen van de boom. anderzijds geeft u niet al te veel informatie.  hoe hoog is de boom? hoe oud? waaruit maakt u op dat hij niet zo gezond meer is? dode stukken? paddestoelen op de stam?
ik heb zelf een kolossale berk in mijn voortuin van 5 bij 7m. toen ik er kwam wonen was het een boompje van ca. 1,20m. hoog en naar schatting ca. 5 jaar oud. hij stond in het midden, dus heb ik hem 2 m. naar rechts verplaatst. we zijn nu 38 jaar verder en hij staat er werkelijk prachtig bij, inmiddels meer dan 13 m. hoog.  van een berk heb je wel zo ongeveer het hele jaar door rommel, maar dat neem ik voor lief. de takken die hij laat vallen zijn altijd dun, twijgen dus, die geen enkel gevaar opleveren voor wie dan ook. diverse soorten vogels zijn ook erg ingenomen met de berk. koolmezen, pimpelmezen, boomklevers, boomkruipers, turkse tortels, houtduiven, hetzij om insecten te zoeken, hetzij om er te nestelen. in mijn voortuin staan aardig wat planten die het gewoon goed doen, vooral soorten die niet de hele dag zon willen. overigens levert de berk geen schaduw in mijn voortuin door de plek waar hij staat. ik ben al 8 jaar met pensioen, dus snoeien boven een bepaalde hoogte zal ik ook niet doen, maar dat is ook helemaal niet nodig. mocht het wel nodig zijn, dan zijn er diverse boomverzorgers die dat voor een redelijke prijs kunnen doen. soms komt een wortel te dicht aan de oppervlakte en drukt dan plaveisel omhoog. die wortel haal ik gewoon weg, geen probleem. dus... misschien is laten staan alsnog een optie?