Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 15-08-2017 01:52:50
Geldzaken & Recht

Gemeente wordt baas over boom in mijn voortuin

Hallo freix,

een tijd geleden heb ik ruim 12 jaar in een wijkraad gezeten en daar kwamen heel veel aanvragen voor advies over een kapvergunning binnen, via de gemeente. wij stelden ons in principe altijd op het standpunt: niet kappen.....tenzij. want een boom doet er vele jaren over om zo te groeien en dat is niet direct te compenseren met het planten van een nieuw boompje. er is ook een lijst met langzaam groeiende bomen, zoals eik, plataan, linde enz. voor bomen op die lijst is veel moeilijker een kapvergunning te krijgen, doch de berk valt daar zeer beslist niet onder.

ook heb ik meegemaakt dat iemand een kapvergunning vroeg voor een 20 jaar oude berk wegens allergie. met een doktersattest is de kapvergunning verleend! het is bekend dat veel mensen een erge hooikoortsaanval krijgen (juist)van berkenpollen.
onze zoon kreeg een dagenlange asthma aanval, hele dikke ogen en loopneus omdat hij even een antennedraad in een berkenboom bevestigde. dus ik weet waar ik over praat.

verder leerde ik van mijn opa (ik ben zelf al 16 jaar opa) dat je iedere boom dood kunt krijgen door er een tijdlang 's ochtends je pot met nacht-/ochtendurine erbij te gooien. niet zo fris en dat vindt de boom ook en geeft de geest...... da's goedkoper dan een zak zout en water......
en een dooie boom mag je rooien wegens gevaar van omvallen.

doch ondanks dat ik het hele jaar hout stook en dus altijd goed hout kan gebruiken, het zomaar kappen van een boom om b.v. bladoverlast gaat mij ook tever. we hebben o.a. bomen nodig voor de zuurstof (o) die ze leveren en de kooldioxide (co2) die ze opnemen. en om antennedraden in te hangen.....hi!

hardwareerrorman