Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Em
Emmap - 15-08-2017 17:09:52
Geldzaken & Recht

Gemeente wordt baas over boom in mijn voortuin

1. in gesprek proberen te blijven, en vraag bij de gemeente ook even na om welke wet (of regelgeving) het hier precies gaat, dat kan misschien nog aanknopingspunten geven voor de beantwoording op dit forum.
als ik u was, zou ik zeker een zienswijze indienen.
u geeft hierboven al een aantal argumenten, zou ik zeker noemen in uw zienswijze. 

2. ben geen jurist, het lijkt me sterkt dat er niet tzt via een stelsel van ontheffingen toch mogelijkheden zijn. 
lijkt me ook een vraag voor de gemeente: is er in het ontwerp-besluit ook iets opgenomen over ontheffingen?
men wil denk ik een drempel opwerpen, maar dit mag lijkt me nooit 'onredelijk bezwarend' zijn...

3. sorry, onvoldoende kennis van zaken van mijn kant.

ik neem aan dat u niet, precies nu, nu het ontwerp-besluit aan de orde is, meteen samen met de medebewoners, de hele straat zou willen 'ontgroenen'. het lijkt me dat u wilt pleiten voor de vrijheid om zelf te beschikken over beplanting in uw voortuin (en de gemeente wil kennelijk een deel van het groen wat beter beschermen...) het gaat om het vinden van de balans - in gesprek blijven en de gemeente vragen 'hoe kunnen jullie ons bewoners helpen om een mooie voortuin / groene straat te behouden, zonder dat we ons door deze regelgeving klemgezet voelen?'

ps. ik woon zelf in een wijk waar nog geen handvol bomen als beeldbepalend zijn aangewezen - al het andere is 'vogelvrij'.