Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 11-09-2017 10:55:28
Geldzaken & Recht

Borg terug krijgen

Hallo lisetk , 

lees deze informatie eens door , klik op de rode regels , 

https://www.flexxvandas.nl/informatie/wonen/conflict-met-je-verhuurder/hoe-lang-heeft-de-verhuurder-de-tijd-om-de-borg-terug-te-betalen" target="_blank">https://www.flexxvandas.nl/informatie/wonen/conflict-met-je-verhuurder/hoe-lang-heeft-de-verhuurder-de-tijd-om-de-borg-terug-te-betalen  

https://www.arag.nl/particulier/juridische-informatie/binnen-welke-termijn-moet-de-verhuurder-mij-de-borg-terugbetalen/ka0200000000wpfaae" target="_blank">https://www.arag.nl/particulier/juridische-informatie/binnen-welke-termijn-moet-de-verhuurder-mij-de-borg-terugbetalen/ka0200000000wpfaae

voorbeeldbrief die u zelf kunt aanpassen :  


hieronder vindt u een tekst van het juridisch loket. de tekst is een voorbeeld. u kunt er zelf een brief van maken die geschikt is voor uw situatie. u bent zelf verantwoordelijk voor uw brief.

verstuur de brief aangetekend én per gewone post. bewaar een kopie voor uzelf.


 


 


aangetekend en per gewone post


 


<uw naam>


<adres>


<postcode en woonplaats>


 


aan


<naam verhuurder of woningcorporatie>


<adres>


<postcode en plaats>


 


 


onderwerp: teruggave waarborgsom


 


 


<woonplaats, datum>


 


 


geachte heer/mevrouw <naam verhuurder>,


 


sinds <begindatum> heb ik een woning van u gehuurd aan de <adres> te <woonplaats>.


bij het aangaan van de huurovereenkomst heb ik een waarborgsom betaald van <bedrag>.


inmiddels is de huurovereenkomst per <einddatum> beëindigd. in de huurovereenkomst staat dat u mij de waarborgsom moet terugbetalen binnen <termijn> na afloop van de huurovereenkomst. tot nu toe heb ik echter nog niets van u ontvangen.


 


ik stel u hierbij in gebreke en verzoek u binnen 14 dagen na datum van deze brief het genoemde bedrag over te maken op rekeningnummer <rekeningnummer> ten name van <naam> te <woonplaats>. bovendien maak ik aanspraak op de wettelijke rente over dit bedrag vanaf <datum na 14 dagen> tot u betaald hebt.



als u niet binnen de gestelde termijn tot betaling overgaat, zal ik juridische stappen tegen u moeten ondernemen. hierbij stel ik u ook alvast aansprakelijk voor alle kosten die ik daarvoor zal moeten maken.


 


ik reken erop dat u aan uw verplichtingen voldoet. uw bericht daarover verwacht ik binnen vijf dagen na datum van deze brief.


 


met vriendelijke groet,


 


<naam en handtekening>