Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

diumenge
diumenge - 14-09-2017 21:40:43
Garantie & Verzekeringen

Cool blue

In het verleden gaf alfatrion wel eens een reactie op dit soort zaken en hij/zij beweerde, onder verwijzing naar wetsartikelen, dat de garantie wel degelijk opnieuw start. wat daar waar van is weet ik niet, maar het is voor ts mogelijk interessant om verder in te duiken.

een reactie van destijds:


natuurlijk heeft iedereen het recht om te vinden wat ze willen vinden. maar ik ga af op wetgeving en jurisprudentie.


artikel 7:9 lid 2 bw: onder aflevering wordt verstaan het stellen van de zaak in het bezit van de koper.

feit is dat het vervangende product moet worden afgeleverd omdat het in het bezit van de koper moet worden gebracht.


artikel 7:17 lid 1 bw: de afgeleverde zaak moet aan de overeenkomst beantwoorden.

feit is ook dat het vervangende product aan de overeenkomst moet beantwoorden. de verkoper mag dus niet twee keer een product leveren dat half aan de overeenkomst beantwoord.


artikel 7:18 lid 2 bw: bij een consumentenkoop wordt vermoed dat de zaak bij aflevering niet aan de overeenkomst heeft beantwoord, indien de afwijking van het overeengekomene zich binnen een termijn van zes maanden na aflevering openbaart, tenzij de aard van de zaak of de aard van de afwijking zich daartegen verzet.

feit is verder dat er vermoed wordt dat het afgeleverde vervanging niet aan de overeenkomst beantwoord, wanneer er gebreken worden ontdekt in de eerste zes maanden, nadat de koper de vervanging in zijn bezit heeft gekregen.