Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Em
Emmap - 18-09-2017 15:03:37
Huishouden & Energie

Kan ik olie weggieten in gootsteen?

Zeker niet in de gootsteen doen! de beste optie is in de gele vetcontainer die bij winkelcentra, sportterreinen en supermarkten te vinden is, of inleveren bij de milieustraat van de gemeente, gewoon in de fles waarin u het heeft staan.
zie hier voor locaties bij u in de buurt:
http://www.frituurvetrecyclehet.nl/waar-inleveren/" target="_blank">http://www.frituurvetrecyclehet.nl/waar-inleveren/

tweede maar al veel minder goede optie is in de fles in de grijze container van restafval.

waarom niet in de gootsteen of toilet:
olie drijft op water, dus zie het maar eens 'naar beneden' te spoelen in gootsteen of toilet.
bovendien: waar blijft de olie nadat u het door de gootsteen of toilet doet?
het geeft risico op stank, en op verstopping van de afvoer, van het riool van uw huis naar de straat - met ongemak en mogelijk zelfs hoge kosten tot gevolg. bij de rioolwaterzuivering zijn ze ook niet blij met consumptie-olie (of vet) in het water. het is lastig, tijdrovend en dus duur om olie en vet uit water te halen. het is de taak van de rioolwaterzuivering het vuile rioolwater zó te zuiveren dat het schoon genoeg is om te lozen op het oppervlaktewater (sloten, vaarten, kanalen etc).