Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 21-09-2017 08:22:21
Auto & Vervoer

Moet ik betalen voor prijsopgave voor onderhoudsbeurt fiets

maar goed ik blijf er bij ik heb gevraagd wat kost een beurt, een lager plaatsen en tandwielen vervangen.
ik moest de fiets achterlaten, hij wilde er nog even naar kijken. ik wist helemaal niet dat er allerlei onderzoek op mijn fiets werd losgelaten.

u veranderd uw verhaal. de fietsenmaker vertelde u toch dat de tandwielen versleten waren? u laat het nu overkomen dat u de vraag stelde bij de fietsenmaker, maar een goede fietsenmaker kennende zal dit niet het hele verhaal zijn.

u wilt een beurt uit laten voeren en wil weten wat het kost. de fietsenmaker kijkt even globaal en vindt direct al een paar punten die niet goed zijn. natuurlijk kan hij daarop een prijs geven, maar een fiets zal nooit half nagekeken worden. is het niet zo dat de fietsenmaker aangaf dat hij de fiets even verder wilde bekijken om te zien of er nog meer problemen zijn? dat u om die reden een leenfiets mee kreeg zodat de fiets in de werkplaats nagekeken kon worden om zo tot een goede conclusie te komen? u gaat hiermee akkoord aangezien u met de leenfiets weg gaat.

als ik mijn auto naar de garage breng voor een beurt krijg ik ook een prijs te horen. echter komen er tijdens de beurt altijd zaken naar boven toe. op een afstand kan een monteur niet zien of de bougies nog goed zijn en of de vloeistoffen van goede kwaliteit zijn. als ik na het onderzoek aangeef dat ik niets wil laten uitvoeren ben ik gewoon het werkplaatstarief verschuldigd.
en zo zit het ook met uw fiets. of had de fietsenmaker u moeten zeggen dat de tandwielen €100 zouden kosten en u achteraf met nog steeds een slechte fiets moeten wegsturen? of had de fietsenmaker u tijdens de beurt steeds moeten bellen om te overleggen wat hij was tegengekomen?
u geeft zelf aan dat de fietsenmaker goed bekend staat, deze zal echt geen half werk leveren. ik zou juist zeggen netjes van deze man dat hij eerst wil bekijken wat er gedaan moet worden in plaats van domweg beginnen of half werk afleveren. en dat de prijs hoog is, het zou kunnen. fietsen die online gekocht worden worden niet zo goed afgemonteerd als in een winkel. slijtage is sneller en hoger.

u wilt weten hoe het juridisch zit? u heeft werk laten uitvoeren en daarvoor mag een rekening gemaakt worden.