Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Pi
PimJoris - 11-10-2017 13:49:21
Geldzaken & Recht

Wehkamp lening oversluiten onmogelijk uitkering weet geen oplossing

Dat je iets stoms gedaan het, daar ben je wel achter. je dat hier keer op keer voorhouden is niet nodig. wel dat je er een heel belangrijke les uit leert. niet lenen. wat je niet hebt, kun je niet uitgeven. iemand anders geeft je geld nooit cadeau. wehkamp blijven verwijten dat ze je niet helpen, niet doen. hun voorwaarden zijn duidelijk, jij hebt daar ja tegen gezegd. oversluiten kun je vergeten. banken en winkels zijn geen liefdadige instellingen. begin met dat accepteren en stop met energie verspillen aan daarover klagen.

mijn advies:
- nooit meer lenen. ook niet ergens anders lenen om wehkamp af te betalen.
- trap niet in advertenties die aanbieden dat je altijd en snel geld kunt krijgen. niet waar!
- klinkt iets als 'te mooi om waar te zijn', dan is het meestal ook zo!
 - ga niet naar de gemeentelijke kredietbank (en : hoezo je hebt geen schuld????) maar ga eerst praten bij het sociaal loket. iedere gemeente heeft dat. hoe het bij jullie heet, weet ik niet. vaak zitten ze in buurthuizen. 

- en ga aflossen, aflossen, aflossen en nog eens aflossen. zo veel en zo snel mogelijk!!!
kun je meer missen dan die 71 euro? doen! ga besparen waar je maar kunt. abonnementen opzeggen, niets kopen wat je niet echt nodig hebt. geen luxe, extraatjes, uitjes etc. vraag geld om af te lossen ipv cadeautjes, verkoop spullen die je niet gebruikt via marktplaats, maak gebruik van facebook weggeefpagina's in jouw woonplaats om dingen te vinden die je wel nodig hebt. leen ipv kopen. ga lopen of fietsen ipv de bus, zoek een bijbaantje, ga oppassen, neem een krantenwijk... eet goed, maar eenvoudig, vergelijk prijzen. bepaal een budget om van te leven. vraag de mensen in je omgeving je te helpen je daaraan te houden. wees eerlijk tegenover hen en zeg het eerlijk als je iets niet kunt betalen. schaam je niet daarvoor. laat je bankpasje thuis als je boodschappen gaat doen en neem niet meer cash mee dan je nodig hebt. dat helpt tegen verleidingen waar je achteraf spijt van krijgt. en gebruik iedere cent die zo overblijft om versneld af te lossen. 
kortom:  streng zijn voor jezelf en doorbijten. dan krijg je het voor elkaar en daar mag je dan best trots op zijn. en daarna.... nooit meer lenen, kopen op afbetaling etcetc. succes!!