Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 12-10-2017 12:57:51
Geldzaken & Recht

Gemeentelijke heffingen op verkeerde naam?

Je hebt het helemaal mis. 
de gemeente bepaalt de heffingen op grond van het aantal bewoners van het pand. het doet er niet toe dat het huurcontract niet op jouw naam staat. dat heeft er niets mee te maken.
jij woont er samen met je vriendin. dan maak je deel uit van een meerpersoons huishouden.
voor afvalstoffenheffing is dit €218,40 en voor rioolheffing €250,50 . totaal €468,90. en ben je een grootverbruiker van water, dan kom er nog €100 bij.
de gemeente stuurt de rekening naar de inwoner die het oudst is. maar op zich maakt het niet uit. betalen moet je toch.
die kosten deel je toch wel met je vriendin. dan kun je bv. ieder de helft aan de gemeente betalen. dan ben je er toch ook weer uit.
het bedrag is hoog, misschien even schrikken, maar dit kom je tegen als je gaat samenwonen.
kijk nog even op de website en bied je excuus aan aan de medewerkster.
https://www.franekeradeel.nl/wonen%20en%20werken/vindproduct?product_collection_id=945&product_id=1812" target="_blank">https://www.franekeradeel.nl/wonen%20en%20werken/vindproduct?product_collection_id=945&product_id=1812