Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kc
kcdb - 09-11-2017 15:57:50
Huishouden & Energie

Miele wasmachine of toch goedkopere beko

Miele (want er is geen betere) luidt de slogan van miele zelf. of zouden ze bedoelen: miele, betere miele's zijn er niet. dan komt het in een heel ander daglicht te staan. waarmee ik wil zeggen dat u er met een miele niet op moet rekenen dat die nooit kapot zouden gaan. ook een miele is een keer eindig. hoewel ik zelf heel vaak miele apparatuur heb moet ik toegeven dat het zeer degelijk is en je er inderdaad erg lang mee doet. maar, ook heb ik niet-miele apparatuur waarvan ikzelf vindt dat die apparatuur misschien niet zo lang meegaat als de mieles, maar toch best degelijk zijn en, mits goed behandeld, ook best lang meegaan.

of een beko wel of niet lang meegaat is vooraf natuurlijk moeilijk te voorspellen. als een beko de helft kost van een miele en die zou langer mee gaan als de helft van de levensduur van een miele, dan doet u met twee beko's uiteindelijk natuurlijk langer als met 1 miele. koopt u over een x aantal jaren opnieuw een beko, dan zal zo'n beko ook hogere specificaties hebben als een beko die u nu koopt. althans, als het merk beko dan nog verkrijgbaar is. maar, let ook even op de andere specificaties die van een miele wellicht toch een stuk hoger liggen als van een beko. ook zoiets kan doorslaggevend voor uw keuze zijn.

ik zou niet weten of beko een aparte wasmachinefabrikant is. vaak zie je bij grote winkelketens dat ze naast de bekende duurdere merken ook een eigen (onbekend) merk voeren, die dan door een gerenommeerd wasmachinefabrikant is gemaakt. dat zo bij beko natuurlijk ook het geval kunnen zijn.

verder zou ik op internet eens goed op zoek gaan naar reviews van beide machines. kieskeurig.nl is daar een redelijk goede internetsite voor. wellicht komt beko daar best goed uit de bus en, als u niet meteen € 800,00 of meer te besteden heeft, daarmee nog best een goede keus kunnen doen.