Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

boppe1943
boppe1943 - 09-11-2017 18:52:29
Geldzaken & Recht

Inboedelverdeling

Uit: de rijdende rechter: 

bij ongehuwd samenwonenden heeft en houdt ieder zijn eigen zaken. het kan natuurlijk zijn dat er zaken zijn die gezamenlijk zijn aangeschaft (dat is niet hetzelfde als betaald) en die zaken zijn dan wél gezamenlijk eigendom. meestal fifty-fifty, maar andere eigendomsverhoudingen kunnen zijn afgesproken. vaak zal in zo'n geval een financiële verrekening moeten volgen voor zover de ander de centen heeft opgehoest.

 ik neem aan dat u niet zwart op wit de belofte van uw ex heeft dat u de gezamenlijke spullen mocht houden. maar het lijkt me sterk dat hij naar de rechter stapt. heeft u trouwens nog een achterstallige vordering op hem? betaalde hij b.v. mee aan de huur, gas, licht, water, gemeentelijke belastingen, verzekeringen enz. enz.?