Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
janenan - 10-01-2018 17:01:41
Geldzaken & Recht

Mag een financiering geweigerd worden omdat de vve een te lage reserve pot heeft

als vve-bestuurder lijkt het mij wat vreemd dat, na een goede betrouwbare taxatie, een bank vanwege de aankoopprijs moeilijk gaat doen.


de financiering kan worden afgewezen als er onvoldoende inkomen is voor het betalen van de hypotheek.


ik lees dat er tot nu toe weinig is gespaard voor het meerjaren onderhoudsplan (mjop). het zal betekenen dat uw maandelijkse bijdrage tot nu toe laag is geweest omdat u alleen voor het dagelijkse onderhoud, b.v. schoonmaak en energie, van de vve hebt betaald en heel weinig voor het toekomstige (groot) onderhoud. vanaf 01-01-2018 moet er aanzienlijk gereserveerd worden op basis van een mjop. zolang er geen mjop is vraagt de rijksoverheid jaarlijks 0,5% van de herbouwwaarde van het gebouw te reserveren. dit kan voor de leden/bewoners en dus ook voor een nieuwe koper een fikse verhoging van de maandbijdrage betekenen. mocht er weinig financiële ruimte over zijn bij de hypotheekverstrekking voor de koop van het appartement, dan zou een bank, vanwege de te verwachten hoge(re) vve-maandbijdragen kunnen besluiten de hypotheek niet toe te kennen. want dan zouden de totale maandlasten te hoog kunnen worden.