Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lemmy
lemmy - 15-01-2018 20:18:19
Vakantie & Reizen

Vriend betaald zijn deel van gereserveerde vakantie niet, gedwongen annuleren en deze kosten op die persoon verhalen?

Of je de kosten geheel of gedeeltelijk kunt verhalen is maar zeer de vraag. dat hangt van de gemaakte afspraken af (tussen jou en die vriend) en of die ook aantoonbaar zijn (getuigen, schriftelijk vastgelegd e.d.). ik vermoed dat dit niet het geval is, dus heb je wellicht moreel recht op vergoeding van de kosten door die vriend (in ieder geval deels), maar aan moreel recht heb je niet zo veel.....
(ik ga er overigens van uit dat jij de hoofdboeker bent en dus de rekening krijgt van de aanbieder).

heb je al contact gezocht met het bedrijf waar je geboekt hebt? als de reis pas over een aantal maanden is, kan het zijn dat men coulant is en de boeking opnieuw in de verkoop gooit. je zult dan waarschijnlijk nog wel wat 'administratiekosten' moeten betalen, maar dat zal nooit een heel hoog bedrag zijn.

is dit niet mogelijk, dan kun je onderzoeken of je de reis kunt doorverkopen of wellicht toch een andere reisgenoot zoeken.

wellicht heb je inmiddels al wel contact gehad met die vriend? aangezien jullie een vakantie hebben gepland, neem ik aan dat je deze persoon al langer kent en dergelijke. is er misschien een logische verklaring dat deze vriend (tijdelijk?) niet reageert op appjes e.d.?