Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 02-02-2018 16:28:35
Geldzaken & Recht

Is geld in deposito bij savedo {imprebancas.p.a. veilig




bewerk





door  hansje klein 2 feb. 2018 om 16:08 
2535 antwoorden / 39 vragen


het depositogarantiestelsel is ingevoerd, omdat de staat niet meer verantwoordelijk wil zijn en de banken het garantiesysteem hebben bedacht. zou er bij de laatste bankencrisis géén steun van de overheid geweest zijn, zou de ene bank de volgende bank mee hebben omgetrokken.

valt bij voorbeeld de duitse bank nú om, het gaat dan om één van de grootste banken, vallen wederom alle andere banken mee om, terwijl de overheid niet meer hoeft op te kopen ... maar uiteindelijk wel zal moeten om het betalingsverkeer niet in gevaar te brengen.

m.i. een afgekaterde dooddoener uit de financiële wereld. daarbij is de 'bank' van ts helemaal geen bank. tenslotte: nee, we hadden nog geen crisis, dus ik blijf u, hopelijk lang, het bewijs dat dit door banken ingerichte stelsel niet werkt schuldig. klaarblijkelijk gelooft u wèl in toezeggingen van banken .... overigens stond uitgerkend de deutsch bank vandaag 6,5% in de min ... misschien kunnen we het toch nog op korte termijn meemaken.




ik weet eigenlijk niet wat ik moet met uw verhaal. het depositogarantiestelsel is helemaal niet ingevoerd omdat de staat niet meer verantwoordelijk wil zijn. de staat was helemaal niet verantwoordelijk. eerst was er een garantie, door de gezamenlijke banken, van € 20.000, maar dat is nadien opgetrokken naar € 100.000.

en zeker is er bij de laatste bankencrisis steun geweest van de overheid, maar niet voor dat garantiestelsel. 

ik weet niet wat u bedoelt met “een afgekaterde dooddoener uit de financiele wereld” . savedo is een tussenpersoon en je stalt het geld ook niet bij savedo.

de ts stelt een vraag, en daar heb ik antwoord op gegeven. of hij daar een deposito wil openen , is helemaal aan hem of haar. mijn “geloof”, dat doe je overigens in de kerk, in toezeggingen van banken, staat hier helemaal buiten en is ook totaal niet relevant voor de ts.