Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 02-02-2018 17:05:33
Geldzaken & Recht

Is geld in deposito bij savedo {imprebancas.p.a. veilig

@bep hibrands ...

natuurlijk lokken de percentages in vergelijking met de magere vergoedingen op deposito's in nederland.

u kunt ook zèlf een deposito openen bij voorbeeld in portugal of via savedo, het feit blijft, dat wanneer er iets misgaat, u zèlf achter de beloftes uit het garantiestelsel moet gaan en ook nog binnen absurd korte termijnen. bij belgië en duitsland is dit nog overzichtelijk en zijn de culturen niet zo afwijkend en de afstand overbrugbaar. ik heb bij voorbeeld een (ouder) deposito bij een belgische bank, met slechts één en klein filiaal in nederland, maar denk dit zelf te kunnen handlen. maar stort een grote europese bank in, heb ik totaal geen vertrouwen in het depotgarantiestelsel (waarvan de huidige inleg nog niet eens genoeg is om de allerkleinste bank te kunnen helpen) en zet daarom ook niet alles op deze bank-kaart, maar spreid ook in bankenonafhankelijke projecten zoals vastgoed. verder is er eerder speculatief goud, diamanten, kunst, start-ups en crowdfunding (rond 7% rendement), antiquiteiten en tenslotte nog, jawel ... de bitcoin en families ... maar daarmee ga ik nu werkelijk helemaal off-topic.

ik denk, dat spreiding het juiste antwoord is, dus maar niet alles bij banken, want wanneer er een crisis komt, nemen ze de telefoon niet op of hackers hebben bij voorbeeld de bankverbindingen geblokkeerd en moet je er fysiek zèlf naar toe (zònder savado).

ik garandeer niets, @tijger1 alles, klaarblijkelijk gelooft hij/zij in de nog nooit geteste toezeggingen, de sprookjes en het véél te kleine reservepotje ... uitgerekend van banken. mogelijk komt de crisis wéér uit amerika en wij staan erbij en kijken ernaar. het depositogarantiestelsel laat de burger denken en geloven, dat een run op een bank na alle maatregelen absoluut geen optie meer hoeft te zijn.