Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 10-02-2018 18:28:15
Geldzaken & Recht

Moet een negatieve nalatenschap vereffend worden?

Dus als ik het goed begrijp heeft één kind zijn erfdeel van pa al ontvangen? en is er niet genoeg geld om het kind, wat het erdeel van pa nog niet ontvangen heeft, uit te betalen? of is daar wel genoeg geld voor?

als er geen andere schulden dan aan dit kind zijn, en er is genoeg geld voor zijn erfdeel van pa plus rente, krijgt dat kind dus als eerste dat totale bedrag uitbetaald. 

als daar te weinig geld voor is, moet eigenlijk de andere erfgenaam de helft van het tekort aan die ene uitbetalen/terugbetalen, want hij heeft al gehad. hoewel van die andere ook de rente berekend zou moeten worden die hij in de loop der jaren tekort gekomen is. 

ik begrijp eigenlijk niet wat u met een “vereffenaar” moet.  een vereffenaar komt alleen in beeld als er beneficiair is aanvaard. en dat is trouwens meestal de executeur. de rechtbank knapt uw prive zaken niet op. 

en over welk bedrag praten we hier als erfdeel van pa?