Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 17-02-2018 00:58:34
Huishouden & Energie

300% meer betalen aan energie, ik wil van de slimme meter af,

Maakt de slimme meter verbinding met de leverancier, of geeft u zelf de standen door? een gasverbruik van 280m3 kan gewoon niet. hoe zuinig u ook bent, dat kan niet. als ik bij mijzelf kijk, 2 onder 1 kap en hebben alleen gas om te stoken. de enige verwarming die aanstaat is in de woonkamer. hoger dan 19,5 graad komt die niet. de hele woonkamer zit op de zonkant, dus zodra het zonnetje doorkomt is het al behagelijk. douchen 1 keer per dag en eens per week lekker in bad. koken doen wij op inductie, dus geen verbruik daar. totaal jaarverbruik 1179m3.

een douchebeurt (5 minuten) is 0,2m3 gas. als u elke dag douched is dat al een verbruik van 73m3. dat wil zeggen dat u voor 207m3 kan koken en verwarmen. op een koude winterdag kan je 10m3 gebruiken. ook al zal u de verwarming enorm laag hebben staan, dan kan u met 5m3 per dag maar 41 dagen per jaar de verwarming aanzetten. en dan mag u de rest van het jaar niet koken.

heeft u niet al die jaren een veel te laag verbruik doorgegeven en is er nu een correctie?