Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

th
thieu - 09-03-2018 13:54:24
Huishouden & Energie

Groenland natuurlijke schoonmaakazijn

Ooit is er vanuit de overheid, met de beste bedoelingen, een verplichting gekomen overal een houdbaarheidsdatum op te zetten. dat schiet echter in veel gevallen volledig zijn doel voorbij. er wordt heel veel spul weggegooit waarvan alleen de houdbaarheidsdatum op de verpakking is verlopen. pasta's is een goed voorbeeld van een artikel dat, droog bewaard, vrijwel ombeperkt houdbaar is. ik ken ook voorbeelden van mensen die b.v een pak melk weggooien als de datum op het pak verlopen is. dwaasheid ten top! vroeger roken en proefden we gewoon en van een beetje bedorven melk ga je echt niet dood! ;-) ik drink wel eens melk waarvan de datum op het pak ruim eem week verlopen is. geen enkel probleem!
terecht dat er volop discussie is over de houdbaarheidsdatums op verpakkingen.  maar uiteindelijk is het een kwestie van je gezonde verstand gebruiken. van b.v. een pak melk met een datum van over een week, dat je een dagje in de hete zon zet, weet je echt wel dat dat een dag later niet meer te drinken is.
voor de fabrikanten is die afloopdatum waarschijnlijk een godsgeschenk. er wordt veel onnodig weggegooid wat weer opnieuw gekocht wordt.