Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 30-03-2018 18:51:36
Geldzaken & Recht

Aangifte doen?

Krijgt u van die werkgever dan zoveel meer betaald dan dat u eerst aan iva had? dat alle toeslagen wegvielen? 

maar goed door die nabetaling zult u nu wel hoger uitkomen in inkomen. het is te hopen dat het uwv geen loonheffingskorting heeft toegepast, anders moet u wellicht nog een flink bedrag aan belasting nabetalen.

maar zoals eerder gezegd, de aangifte gewoon even maken op de site van de belastingdienst en u ziet het resultaat. en als u dan het verzamelinkomen invult op proefberekening toeslagen, let op van de belastingdienst, kunt u ook simpel nagaan of u nog in aanmerking komt voor toeslagen.

met die brief van de belastingdienst dat men geen aangifte hoeft te doen, schieten heel veel mensen helemaal niets op. het is altijd verstandig om te kijken of u niets terugkrijgt, door medische kosten of zo. kunt u alsnog doen over de laatste bijf jaren.

als u met die toeslag van het uwv boven de ca. € 20.000 uitkomt, zult u in ieder geval ruim vier procent belasting moeten nabetalen over die aanvulling. heeft het uwv loonheffingskorting toegepast, dan nog het nodige meer.

dus maar invullen en kijken, dan kunt u eventueel gaan reserveren.