Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Pa
Parkeerder - 13-04-2018 12:44:29
Auto & Vervoer

Boete voor parkeren tijdens officiele feestdag?!

Dank voor alle reacties. de parkeerautomaat geeft op het hoofdscherm heel simpel weer: zon- en feestdagen: vrij parkeren.
geen sterretje, geen verwijzing naar de amsterdamse interpretatie van feestdagen. niets.
maar... er staat wel een knopje "info" rechtsboven in het scherm. daar staat wel het amsterdamse lijstje der feestdagen. (dus zonder goede vrijdag).
puur op de parkeerautomaat afgaande kan je al een discussie hebben of ik had moeten weten dat ik niet gratis kon parkeren.
maar dan de wet. in de amsterdamse parkeerbelastingverordening wordt met geen woord gerept over zon- óf feestdagen vrij parkeren. alleen dat ma- t/m za betaald parkeren is. en dat het college van b&w dus nog wel afwijkende dagen kan aanwijzen. (maar dat besluit heb ik niet kunnen vinden). ik ga er vanuit dat b&w dus heeft besloten dat bepaalde feestdagen (geen goede vrijdag) dus ook als zondag beschouwd moeten worden en dat hebben ze vast ergens officieel opgeschreven. de parkeerpaalprogrammeur heeft daar zijn interpretatie overheen gegooid en het op de paal gezet als "zon- en feestdagen vrij parkeren".

puur naar de wet kijkend zal dus waarschijnlijk wel zijn vastgelegd dat ik had moeten betalen. mijn bezwaar zou zich dan ook alleen nog kunnen richten op of ik dat in alle redelijkheid had kunnen weten. ik vind mijn zoektocht naar informatie niet geheel onlogisch. 'feestdagen vrij parkeren' -> googletje naar officiele feestdagen nl -> rijksoverheidssite verklaart goede vrijdag feestdag -> ik betaal niet.
tuurlijk had ik ook bij de gemeente amsterdam kunnen kijken, of op de info knop kunnen drukken maar ik heb de zo officieel mogelijke weg bewandeld.
bij mij wringt het dan ook voornamelijk dat ik een keurige parkeerbetaler ben. ik betaal altijd netjes. ook deze keer heb ik netjes opgezocht of ik moest betalen. en nu er door onduidelijkheid vanuit de gemeente een verkeerde interpretatie van hun parkeer regels is geweest krijg ik niet alleen alsnog de parkeerkosten, maar ook een boete voorgeschoteld. en die boete suggereert dat ik willens en wetens ben gaan parkeren zonder te betalen. en dat is helemaal niet het geval.