Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Veilig@123
Veilig@123 - 24-04-2018 15:31:26
Geldzaken & Recht

Rijbewijs opsturen

De rijontzegging gaat pas in op het moment dat zij het rijbewijs hebben ontvangen.
echter gaat de rijontzegging al wel in bij het verstrijken van het termijn waarin gereageerd kan worden. mocht er daarna alsnog gereageerd worden, dan wordt de rijontzegging na een 1 maand opgeheven. mocht er niet gereageerd worden blijft de rijontzegging voor onbeperkte duur staan en riskeert men bij het berijden van een voertuig in duitsland een hoge geldboete of een celstraf.
ze plakken een sticker op het rijbewijs met het ingaan van de rijontzegging en de duur.
ze sturen het rijbewijs direct terug, ze nemen hem niet in beslag.

bovenstaande staat uitgelegd in de brieven die ik vanuit duitsland heb mogen ontvangen. we hebben al contact gehad met de anwb, de nl politie, de de politie, rdw en cbr. uiteraard zeggen de nederlandse instanties niet opsturen en de duitse instanties wel opsturen. echter is een levenslange rijontzegging ook niet zo prettig. bij verzending verwacht ik het rijbewijs na een 1 - 1,5 week terug te hebben.