Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 05-05-2018 08:51:26
Geldzaken & Recht

Mag ing eenzijdig variabel krediet naar gewoon doorlopend krediet wijzigen?

mijn conrete vraag blijft of een bank eenzijdig kan bepalen dat zij dit product van variabel doorlopend krediet voor jou gaan wijzigen in een doorlopend krediet?

nee, dat kunnen zij niet bepalen, dat moeten zij doen. geen idee hoe oud u bent of in welke positie u zit, maar in de av kunt u lezen wanneer ze dat gaan doen. de bedoeling is namelijk dat de bank zijn geld weer terug krijgt. en dat willen ze liever als u nog in leven bent.
het enige waar u zich druk over moet maken is het aflossen. een lening aangaan is leuk, maar ook verschrikkelijk duur, er komen mensen voorbij hier die € 15.000 lenen en vervolgens € 105.000 betalen aan rente. jaar na jaar alleen rente betalen en nauwelijks aflossen. dan mag u een keuze maken of u boos moet zijn dat uw bank ingrijpt of dat u blij moet zijn dat u straks van de schuld af bent.