Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

audb
audb - 08-06-2018 13:20:59
Geldzaken & Recht

Foto gebruikt van kinderen

deze foto is zo'n acht jaar geleden gemaakt toen wij op een open dag waren. 


wat ik me afvraag is of deze foto pas geleden is opgedoken of al 8 jaar geleden.


is het pas dan heeft u wel een recht op een vergoeding omdat het hier om portretrecht gaat.


echter zal het heel moeilijk te bewijzen zijn dat u geen toestemming heeft gegeven zelfs mondeling is namelijk een afspraak maar ook een piepklein bordje of een regeltje dat als je op de foto gaat je toestemming geeft om deze te gebruiken voor een reklame is meer dan genoeg.


anders is dat campina aangeeft nooit een vergoeding te geven is iets wat niet campina maar de wet https://www.auteursrecht.nl/auteursrecht/portretrecht" target="_blank">https://www.auteursrecht.nl/auteursrecht/portretrecht wat overzegt deze geeft aan dat een foto niet zonder toestemming van de betrokkenende mag gebruikt worden.


zijn uw kinderen nog minderjarig dan zijn de ouders/voogd dat anders zouden ze zelf actie moeten ondernemen.


echter is de vraag of u wel recht hebt op een vergoeding daar u mogelijk zelf er bij was toen de foto`s werden gemaakt en u daar dus op dat moment geen bezwaar tegen had en als dit al 8 jaar geleden is geweest dan is het voor de wet verjaard.