Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 13-06-2018 22:46:13
Auto & Vervoer

Ford levert niet updates navigatiekaarten voor ford kuga waarvoor wel betaald is.

Staat deze toezegging, met betrekking tot de updates, in uw koopovereenkomst en/of heeft u daarvoor op voorhand extra moeten betalen en staat dit op de factuur?
zo ja, dan dient u zich te wenden tot de verkoper (de dealer waar u de auto gekocht heeft) en naleving van de overeenkomst vorderen. de verkoper mag u niet verwijzen naar ford nederland maar moet zelf actie ondernemen of u een passende compensatie bieden.

dit gezegd hebben moet ik opmerken dat dit soort klachten ook bij andere merken bij ingebouwde navigatie apparaten veelvuldig voorkomen. deze ingebouwde systemen zijn technisch snel verouderd waardoor updates creeren technisch gecompliceerd is en kostbaar zijn en daardoor vaak alweer verouderd zijn op het moment dat zij uitkomen. 

als u al een update krijgt zal blijken dat deze ook al weer zwaar verouderd is.

u kunt beter navigeren met een (gratis) navigatie app op uw smartfoon of een tomtom aanschaffen. wellicht kunt u dit laatste als compensatie voorstellen bij de dealer.

in de huidige generatie auto's wordt voor navigatie ook vaak gekoppeld aan de smartphone of een navigatie app die via internet geupdated kan worden.