Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Wi
Wivagi - 11-07-2018 11:20:59
Geldzaken & Recht

Mogen verhuurbemiddelaars geld vragen voor een account?

Ik snap jullie antwoord maar het probleem is echter dat via gratis sites je niet aan een bezichtiging komt. het zit zo; ik reageer via gratis sites op huurwoningen. deze huurwoningen worden op de gratis sites gezet door de bemiddelaar. vervolgens krijg ik van de bemiddelaar een mail terug dat een bezichtiging mogelijk is mits ik mij inschrijf op hun site met een betaald account. ik maak dus een betaald account aan en krijg vervolgens elke keer te horen dat de kamer al verhuurd is of dat er al te veel bezichtigingen gepland zijn etc. 

daarnaast zoeken deze bemiddelaars ook echt niet mee. je betaalt dus bij elke bemiddelaar een bedrag voor het account in de hoop dat je kans maakt op een bezichtiging. ik heb het dus niet over bemiddelingskosten zoals jullie waarschijnlijk bedoelen maar gewoon kosten vooraf zonder enige zekerheid op iets. als een bemiddelaar mij succesvol aan een woning helpt wil ik daar best voor betalen, en dan is no-cure no-pay in de meeste gevallen ook van toepassing. ik heb nu elke keer kosten zonder dat ik er ook maar iets voor terug krijg. 

het erge hieraan is dat zij je op deze manier volledig kunnen uitbuiten want als je een woning wil vinden moet je wel een account hebben (waar 99 van de 100 keer niks uitkomt).