Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ja
Jacky25 - 16-07-2018 17:40:35
Geldzaken & Recht

Geluidsoverlast ‘s nachts flat.

dag elden,


 


heel vervelend voor je allemaal. ik heb (als ervaringsdeskundige) een paar tips en ideeën.


 


in een flat is het gehorig. vaak gehoriger dan mensen beseffen. niet iedereen wil klagen. niet iedereen kan goed het gesprek aangaan om dingen op te lossen. wat er overblijft is pesten.


 


wie gaat er om 2 uur naar zijn bed in de flat? wc doortrekken op dat tijdstip kan mensen wakker maken. wie is er boos omdat er geluid wordt gemaakt op dat tijdstip? is hij of zij zo boos dat hij gaat bonken en zo lekker een tijd doorgaat om diegene te pesten?


wie zit er de hele dag thuis en heeft de tijd voor pesten en de tijd om zich druk te maken over alles? stopt het gebonk na een vriendelijk gesprek met iemand?


 


een andere mogelijkheid. dat er gebonkt wordt om andere overlast te doen stoppen. de bonker wordt gepest op een voor anderen onmerkbare manier en probeert door bonken het pesten te stoppen.


 


slaaptips: een ventilator aan. het geluid daarvan vervlakt al het andere geluid. kneedbare schuimrubberen oordopjes in je oor niet helemaal tegen je trommelvlies aandoen. niet met je oor in het kussen liggen vanwege trillingen via de vloer. allergisch misschien? histamine tabletjes (halfje is genoeg) hebben een versuffende werking. u kan hierdoor beter gaan slapen.


 


verwacht niet veel van de woningbouw. ze hebben de neiging om neutraal te blijven en je pas te geloven als je ze met harde bewijzen om de oren slaat.


 


ik denk dat je (en anderen in de flat) het beste resultaat krijgt als je je eigen geluid beperkt tot zeer minimaal, zeker binnen de nachtelijke uren. vriendelijke gesprekken met buren zullen ook helpen.


 


heel veel succes.