Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

em
emmap - 18-07-2018 21:38:47
Geldzaken & Recht

Geluidsoverlast ‘s nachts flat.

Lastige kwestie...
ik weet niet waar je woont, welke gemeente of onder welke regionale milieudienst je valt?
je gemeente kan misschien aan de regionale milieudienst vragen (als ze het zelf niet willen of kunnen) om een langdurige meting te doen, (hier in no-nl wordt dat door de regionale milieudienst wel gedaan, langlopende metingen van enkele weken). door het uitlezen en afluisteren van de resultaten kunnen ze als het goed is, in elk geval precies de tijden en de kenmerken van het geluid nagaan dit kan misschien helpen om te bepalen waar het vandaan komt.
zelf metingen doen kan ook, bv. met een goede en goedkope microfoon (bv. trust starzz voor nog geen e.20) waarmee je prima langdurige (bv. 2 of 3 weken) geluidopnamen kan maken en via freeware op bv. een laptop kan verwerken / analyseren. je moet even weten hoe en wat, maar dit kan wel werken.
de vraag is natuurlijk: als je die opnamen hebt, hoe kom je dan verder tot een 'oorzaak' of bron...

het lijkt me te vroeg om uit te gaan van een opzettelijke menselijke handeling - ik bedoel, welk normaal weldenkend mens gaat er steeds of alleen in het holst van de nacht een paar uur uit bed om dit soort geluiden te gaan maken? waarom niet ook op andere tijden?
ik denk toch eerder aan een of ander apparaat...