Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 31-07-2018 18:26:14
Computers & Telefonie

Glasvezel buitengebied

in 2014/2015  deelnemers konden toen voor eur 2.000, - meedoen.

die €2000,00 per deelnemer waren ook destijds niet kostendekkend voor de exploitant en er moest een behoorlijk hoog percentage gegadigden meedoen alvorens tot aanleg zou worden overgegaan.
de geopperde € 2000,00 waren de basis kosten minus een collectiviteitskorting.
voor nieuwe gegadigden geldt deze collectiviteitskorting niet meer en zij moeten dan ook het volle pond betalen om hun gewenste aansluiting alsnog te kunnen krijgen. bekijk het maar als 'meerwerk' en dat is het ook.
natuurlijk is er sprake van een monopoliepositie als er maar één aanbieder van het netwerk is, maar er zal geen tweede opstaan om naast het bestaande netwerk nog een netwerk aan te leggen, om van de aansluitkosten daaraan nog maar te zwijgen.
nergens liggen twee glasvezelnetwerken, hoogstens nog een ouder koperdraadjesnetwerk, waar ziggo dan weer het monopolie op heeft.
de € 3000,00 aansluitkosten zijn niet bijzonder in een buitengebied aangezien er veel minder aansluitingen zijn waarover de investering kan worden verdeeld. latere intreders zijn reeds ingecalculeerd.
als u er gebruik van wil maken dan zult u toch echt over de brug moeten komen.
meestal heeft het wonen in het buitengebied veel voordelen t.o.v. het wonen in de bebouwde kom, maar in dit geval heeft het een iets minder voordelig bij-efect.