Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

he
henkie.penkie - 29-08-2018 14:28:07
Voeding & Gezondheid

Bevroren vlees weer invriezen

Soms blijkt dat het vlees dat bij meerdere suppermarkten onder de naam "vers" vlees wordt verkocht dat het inderdaad "ingevroren" is geweest. dit zul je al gauw merken als je het aan het bakken of aan het braden bent, dit kun je ook aan het volgende zien tijdens het braden dat er een bepaalde hoeveelheid water uit komt die door kristallisering tijdens het invriezen ontstaat en nadat je het hebt ontdooid  . ook kun je dit na het bereiden merken dat sommige vleessoorten echt taai zijn en dat dit slecht te kauwen is tegen over als je van het zelfde product een stukje vers vlees zult bakken of braden. dit is mijn conclusie en ondervind dit vaak genoeg bij enkele suppermarkten hier in de buurt. mijn advies is haal je vlees bij de echte dorpsslager het is wel wat duurder maar daar ben je toch zekerder van dat je daadwerkelijk een "vers" stukje vlees hebt wat je zelf  kunt invriezen. dit zelfde geld ook met kip producten en andere producten die bij een verspoelier verkocht worden. nogmaals in mijn ogen zijn veel producten die in een supermarkt verkocht worden onder naam vers, niet altijd "even vers" als deze uitzien en daarom vaak ingevroren zijn  zodat ze deze langer voor de verkoop kunnen bewaren. bij de dorpsslager en je poelier je vleesproducten halen is nog altijd het beste al is het ook wat duurder maar dan ben je zekerder van een goede kwaliteit vlees. verder een goede tip als je ingevroren producten koopt neem dan een goed geisoleerde koelbox of koeltas mee, zodat het ontdooien tijdens het vervoer kan worden tegen gegaan. heb je vers vlees gekocht om het zelf in te vriezen laat het nadat het verpakt is in een echt diepvries zakje en gëén boterham zakje dit laatste is luchtdoorlatend en kan de lucht die bij het openen van je diepvries die binnen dringt zich hierin (boterhamzakje) een weg vinden en zodoende kristalliseren in het vers vlees dat ingevroren moet worden. alvorens het in de vrieskast of diepvries kist op te slaan ,laat het even agmatiseren in je koelkast (temperatuur tussen de 2 en 7 graden celcius) ongeveer 1 uur..dit is mijn mening en constatering van ingevroren vlees dat als vers vlees verkocht wordt. het is wel mogelijk om het vlees opnieuw in te vriezen nadat het bereid is , berg het niet te warm op laat het eerst afkoelen om kristalvorming tegen te gaan je vriestoestellen.