Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

leo1949
leo1949 - 29-08-2018 23:33:14
Voeding & Gezondheid

Bevroren vlees weer invriezen

Bederf ontstaat door bacteriën. door het invriezen stopt dit proces van bederf.
wel kan de smaak achteruit gaan maar dat heeft een andere oorzaak.
maar nu komt het als het vlees ontdooid is geweest kennen de bacteriën het truukje.
dus gaat na  de 2e keer invriezen het bederf gewoon door.
nog iets anders: als je vlees gaat invriezen dan vormen zich ijskristallen. en deze kristallen prikken de celwanden lek.
dat kun je zien, het vocht loopt uit de cellen en op die plaats krijgt het vlees een droge gelige kleur. in de slagerswereld noemen we dit vriesbrand.
google maar eens op dit woord voor verder uitleg.
het invriezen gebeurd bij de vleesgroothandel heel anders dan bij je thuis. dat gebeurd bij -40 graden of lager in een zo kort mogelijke tijd.
daardoor krijg je kleinere ijscellen die minder schade aanrichten.
maar dat krijg je thuis dus niet voor elkaar dus een wijze raad voor een goed stukje vlees.
koop niet ingevroren vlees maar vers dan zijn de cellen heel het vlees is dan mals en sappig.
is het ingevroren geweest vries het dan niet nogmaals in.