Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 01-09-2018 15:04:53
Geldzaken & Recht

Vakantie aanvragen, mag dit?

ik snap dat hij even wil kijken wat mijn collega's doen qua vakanties volgend jaar maar er is toch ook een regel dat er binnen 2 weken beslist moet worden?

er zit een groot verschil in het aanvragen van een enkele of paar vakantiedagen of een zomervakantieplanning waarbij zowel met het bedrijf als met de individuele wensen van de werknemenrs rekening moet worden gehouden.
dat u (zeer) vroegtijdig aanvraagt wil nog niet zeggen dat uw werkgever direct op uw verzoek moet ingaan of nu al moet reageren.
als er geen vaste vakantieplanning is dan zal de werkgever eerst van iedere medewerker moeten weten wanneer zij met vakantie zouden willen gaan.
vervolgens zal er, rekening houdend met verschillende bijkomende zaken, een vakantieplanning moeten worden gemaakt, waarbij zoveel als mogelijk met de persoonlijke wens rekening kan worden gehouden, maar als er teveel medewerkers gelijktijdig met vakantie willen, dan zullen er echt enkele worden teleurgesteld. (en misschien bent u er daar wel één van).
al uw collega's zullen nu ook al wel willen weten wanneer ze volgendjaar vrij zullen zijn en u heeft daar echt geen voorrangspositie bij, want dat zou zeer oneerlijk zijn. 
dus "op de plaats rust" en wachten tot de tijd van de bekendmaking van de planning daar is. ;-))