Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera - 01-09-2018 16:33:16
Geldzaken & Recht

Vakantie aanvragen, mag dit?

als het een bedrijf is met een continu rooster kan ik mij voorstellen dat men een compleet overzicht van de vakantieaanvragen willen hebben. 
vaak geeft een werkgever ook aan binnen welke periode de vakanties aangevraagd moeten worden. die 2 weken, afhankelijk wat er in de cao vermeld is, kunnen veranderen als de werkgever een grondige reden heeft. dit moet dan wel schriftelijk aan u kenbaar gemaakt worden.
lees https://www.ondernemenmetpersoneel.nl/administreren/vakantie-en-verlof/619-dit-zijn-de-regels-rondom-vakantiedagen.html" target="_blank">hier; 

en ik vind het niet kunnen dat mensen met kinderen voorrang krijgen, dat betekent dat je als kinderloze dus nooit in het hoogseizoen kunt gaan als je dat zou willen. boek zelf altijd buiten het hoogseizoen.

mensen met kinderen zijn aan de schoolvakanties gebonden dus zijn die genoodzaakt hun vakantie in die periode te plannen. buiten de schoolvakantieperiode hebben deze geen recht op voorrang. u boekt zelf al buiten het hoogseizoen wat ook voordeliger is dan in het hoogseizoen, dus daar zie ik het probleem niet van in.