Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Tr
Trostomaat - 13-09-2018 01:04:34
Geldzaken & Recht

Airco aankopen

De informatie die u geeft is erg beperkt, vandaar eerst een paar vragen.
ik neem aan dat het gaat over het bestuur van de vve.
hoe weten ze dat u een airco wil plaatsen?
heeft u het bestuur iets moeten vragen of heeft u een verzoek voor iets ingediend?
waarom wil het bestuur de factuur hebben?

het is niet onwaarschijnlijk dat er in het huishoudelijk reglement van de vve of andere officiële documenten beschreven is voor welke handelingen een eigenaar toestemming van de vve nodig heeft. dit kan bijvoorbeeld zijn voor het aanbrengen van zaken aan het uitpandige gedeelte van de woning zoals een deel van de airco, maar ook voor zaken in de woning die hinder kunnen opleveren zoals het gebruiken van de airco.
als dat het geval is, dient het bestuur natuurlijk te weten om wat voor airco het in dit geval precies gaat, om te kunnen beoordelen of toestemming zal worden verleend. de offerte lijkt mij daarvoor bij uitstek geschikt.
een offerte is natuurlijk moeilijk privé te noemen. het apparaat wat binnenkort hopelijk aan de muur hangt en door iedereen kan worden gezien, wordt beschreven en er worden wat bedragen genoemd.
als het gaat om een aanvraag voor toestemming, kunt u het natuurlijk weigeren, maar dan krijgt u die noodzakelijke toestemming zeker niet.
welk bezwaar heeft u precies tegen het overleggen van de offerte?