Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 12-10-2018 19:40:40
Geldzaken & Recht

Benwind

Hallo tonia444 , 

ik begrijp bitter weinig van uw vraag , ik probeer dan maar eens . 

1 ) contact met uw bewindvoerder is niet goed .
2 ) uw inkomen is hetzelfde als 1 jaar geleden . 
3 ) weekgeld word ingehouden / of verlaagd . 


wat mag een bewindvoerder wel en niet?


een bewindvoerder mag beslissen over het geld en de goederen van de persoon in kwestie. als je onder bewind staat krijg je meestal leefgeld. dit is een vast afgesproken bedrag waar je onder andere eten, drinken, reiskosten, verzorging en kleding mee kan betalen. misschien vraag je je af wat een bewindvoerder allemaal wel en niet mag doen?

mag hij voorbeeld leefgeld inhouden? of je huis verkopen? een bewindvoerder beslist echt alleen over financiën. hij kan dus geen paspoort aanvragen, je inschrijven bij de gemeente of een woonruimte of werk voor je zoeken. leefgeld inhouden kan hij onder bepaalde omstandigheden wel . het kan bijvoorbeeld nodig zijn om je huur of hypotheek van te betalen . een dak boven je hoofd is in dat geval belangrijker, dan nieuwe kleding kopen. alles wat de bewindvoerder doet moet zoveel mogelijk in overleg gebeuren. ook als je zelf iets wilt kopen of verkopen, moet je in de meeste gevallen toestemming aan de bewindvoerder vragen. 

bron : legglle.com 

ps : u vergeet dat het inkomen hetzelfde is als vorig jaar , maar de vaste lasten zijn duurder .

bent u niet tevreden met de bewindvoerder , kunt u bij de bewindvoerder zelf een klacht indienen .